Nieuws

'Tielenaartjes' moeten verkeersproblemen oplossen in centrum Tiel

Om verkeers- en parkeeroverlast tegen te gaan in het centrum van Tiel, worden er tijdelijk ‘Tielenaartjes’ geplaatst: geel-zwarte kunstofpaaltjes. De blokkades maken het onmogelijk om via verkeersdrempels over de stoep of het fietspad te rijden. © RegioTV Tiel
TIEL - Om verkeers- en parkeeroverlast tegen te gaan in het centrum van Tiel, worden er tijdelijk ‘Tielenaartjes’ geplaatst: geel-zwarte kunstofpaaltjes. De blokkades maken het onmogelijk om via verkeersdrempels over de stoep of het fietspad te rijden.
Donderdag wordt één van de eerste ‘Tielenaartjes’ geplaatst. Op een aantal plekken houden de paaltjes ook parkeerders op de stoep tegen.
Uiteindelijk worden de Ambtmanstraat, Vleesstraat en de Gasthuisstraat voorzien van de blokkades. ‘Het gedrag van sommige automobilisten loopt écht de spuigaten uit’, stelt wethouder Frank Groen. ‘De ‘Tielenaartjes’ zijn een tijdelijke maatregel om de overlast aan te pakken.'

Herindeling straten

Na de rioolvervanging over twee jaar ziet wethouder Groen kansen om de straten helemaal opnieuw in de richten. Dan zijn de kunstofpaaltjes misschien niet meer nodig. ‘Hierover gaan we in het najaar in gesprek met de bewoners en ondernemers in de binnenstad’, besluit hij.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.