Nieuws

Westervoort 'matige' gemeente om in te leven, maar waarom?

Matig, dat is het predicaat dat de gemeente Westervoort krijgt in het onderzoek naar 'meest aantrekkelijke gemeente van Gelderland'. Het staat daarmee op de laatste plek. Waarom eindigt Westervoort daar, wat maakt de gemeente zo onaantrekkelijk - en is dat wel terecht? © Wikimedia
WESTERVOORT - Matig, dat is het predicaat dat de gemeente Westervoort krijgt in het onderzoek naar 'meest aantrekkelijke gemeente van Gelderland'. Het staat daarmee op de laatste plek. Waarom eindigt Westervoort daar, wat maakt de gemeente zo onaantrekkelijk - en is dat wel terecht?
Omroep Gelderland onderzocht alle 51 gemeenten op verschillende factoren, zoals veiligheid, wonen en voorzieningen. De gemeente Hattem komt als beste uit de bus. Westervoort als laatste.
Kijk hier naar een video over het onderzoek: 
Westervoort 'matige' gemeente om in te leven, maar waarom?
Alleen Westervoort krijgt het predicaat 'matig'. De overige gemeenten scoren voldoende, ruim voldoende, goed of zelfs uitstekend.
Westervoort scoort matig op wonen en kenmerken van de inwoners, slecht op voorzieningen, voldoende op omgeving en goed op veiligheid.
Er is gekeken naar samenstelling van de bevolking (diversiteit, inkomen), wat de afstand is tot voorzieningen, zoals zwembaden, medische centra en de bieb.
Burgemeester Arend van Hout reageert tegenover Omroep Gelderland op de uitkomsten.
Westervoort 'matige' gemeente om in te leven, maar waarom?
Ook een gemiddelde aan koophuizen en huurhuizen (zijn er genoeg, te weinig of juist te veel van het één en minder van het ander?) wordt gewaardeerd.
En op de andere onderwerpen is eveneens een scala aan factoren onder de loep genomen, om een zo divers mogelijk beeld te schetsen van de gemeente. De kwalificatie 'matig' is afgezet tegen het Nederlands gemiddelde, dat altijd voldoende is.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!