Nieuws

De Graafschap heeft de selectie op orde, geen nieuwe spelers meer

De Graafschap heeft de selectie op orde, vanavond blijft het op de laatste dag stil (foto Wil Kuijpers)
De Graafschap is uitgewinkeld deze zomer. Tien nieuwe spelers kwamen naar Doetinchem. Technisch manager Peter Hofstede bevestigt dat het daar ook bij blijft.
DOETINCHEM - De Graafschap is uitgewinkeld deze zomer. Tien nieuwe spelers kwamen naar Doetinchem. Technisch manager Peter Hofstede bevestigt dat het daar ook bij blijft.
Na de laatste aankoop, Branco van den Boomen kwam over van concurrent FC Eindhoven, keek De Graafschap nog voorzichtig rond naar een extra vleugelspits. Op de zijkanten voorin is de ploeg van trainer Mike Snoei dunnetjes bezet, zeker nu Daryl van Mieghem nog een aantal weken in de lappenmand zit.

Hoofdprijs

Maar de clubleiding heeft besloten dat de huidige selectie niet meer wordt aangevuld op de laatste dag van de transfermarkt. De zogeheten window sluit vannacht om 24.00 uur. De Graafschap deed ook de afgelopen weken weer prima zaken door de gewilde backs Tutuarima en Owusu te behouden. Vooral voor Owusu was concrete belangstelling van Willem II, maar De Graafschap eiste de hoofdprijs en de Tilburgers haakten af.
Met Branco van den Boomen haalde De Graafschap de beoogde opvolger van de vertrokken Youssef El Jebli. De bedoeling is dat Van den Boomen als aanvallende middenvelder gaat spelen. Zijn concurrenten voor die positie zijn Stef Nijland en Jeremy Helmer.
Ook posteerde Snoei Jesse Schuurman al eens als een schaduwspits. De Graafschap geldt nadrukkelijk als titelkandidaat dit seizoen in de eerste divisie. 'Dat is ook ons doel, we willen graag in één jaar terug', meldde Hofstede al eerder. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!