Nieuws

Grote computerstoring bij Gelre ziekenhuizen opgelost

De grote storing bij Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen is opgelost. De storing zorgde ervoor dat maandag operaties moesten worden verzet en bloedprikkers niet direct geholpen konden worden. © Omroep Gelderland
APELDOORN - De grote storing bij Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen is opgelost. De storing zorgde ervoor dat maandag operaties moesten worden verzet en bloedprikkers niet direct geholpen konden worden.
De computerstoring werd rond half tien in de avond verholpen. 'Alle systemen werken weer zoals gebruikelijk. Dit betekent dat alle afspraken morgen gewoon doorgaan', meldt het ziekenhuis. 

Spoedpatiënten konden niet terecht

De computerstoring begon maandag in de loop van de middag. Vanwege de problemen konden spoedpatiënten vanmiddag niet in de ziekenhuizen terecht. Ze zijn elders geholpen.
De computerproblemen zorgden ervoor dat gegevens van patiënten niet konden worden ingezien. Ook konden de digitale dossiers van de patiënten niet worden geüpdatet.
Het is nog niet bekend hoeveel patiënten door de storing gedupeerd waren. Ook is niet bekend wat er nu precies mis was met het computersysteem.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!