Nieuws

Vitesse kiest voor miljoenen en laat Karavaev gaan

Vitesse heeft met Zenit Sint-Petersburg een akkoord bereikt over een transfer van Vyacheslav Karavaev. De 24-jarige rechtsback stapt per direct over naar Rusland. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Vitesse heeft met Zenit Sint-Petersburg een akkoord bereikt over een transfer van Vyacheslav Karavaev. De 24-jarige rechtsback stapt per direct over naar Rusland.
Vitesse ontvangt de nodige miljoenen voor Karavaev. Naar verluidt ligt de transfersom rond de zeven miljoen euro.
De Russische vleugelverdediger kwam anderhalf jaar geleden over van Sparta Praag en was al snel een vaste waarde. Mede dankzij zijn goede optredens werd hij opgeroepen voor het Russische nationale elftal, al kwam het nog niet tot een debuut. Met Zenit gaat hij de Champions League in.

'Substantieel bod'

De Arnhemse club heeft het geld dringend nodig om gaten in de begroting te dichten. 'Het is een last-minute transfer, maar we zijn niet in de financiële positie om een dergelijk substantieel bod af te wijzen', zegt technisch directeur Mo Allach.
Voor de rechtsback betekent een transfer dat hij een veelvoud van zijn salaris bij Vitesse gaat verdienen. 'Bij Vitesse heb ik gigantische stappen gezet in mijn loopbaan', reageert hij. 'Ik kijk met bijzonder veel plezier terug op mijn tijd in Nederland en wil iedereen binnen en rondom de club daarvoor bedanken.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!