Nieuws

Met busje inrijden op huis Barneveld: man verdacht van poging doodslag

Een 42-jarige man uit Kootwijkerbroek staat deze woensdag voor de rechter voor het inrijden op een huis aan de Cotelaer in Barneveld in november vorig jaar. Hij wordt verdacht van een poging om de twee bewoners opzettelijk van het leven te beroven. © Omroep Gelderland
BARNEVELD - Een 42-jarige man uit Kootwijkerbroek staat deze woensdag voor de rechter voor het inrijden op een huis aan de Cotelaer in Barneveld in november vorig jaar. Hij wordt verdacht van een poging om de twee bewoners opzettelijk van het leven te beroven.
De verdachte zou met zijn bestelbus met hoge snelheid door de voorgevel van de woning zijn gereden. Twee bewoners waren op dat moment thuis. De bus raakte eerder een andere woning en reed dwars door een tuin. De bestuurder reed eerst een garage binnen, waarna hij achteruit ging en de woning aan de overzijde van de straat binnenreed. 
De bewoners bleven ongedeerd, maar hun woning liep wel forse schade op. Het huis was net verkocht, de vraagprijs was ruim een half miljoen euro. Makelaar Jan Westeneng vertelde in november vorig jaar dat de koper had laten weten dat de koop doorgaat: 'Hij zegt wel: ik ga een bouwkundige keuring laten uitvoeren, maar dat snapt de verkoper ook.' Volgens de woningaanbodsite Funda is de verkoop inderdaad doorgegaan.
De Kootwijkerbroeker wordt verdacht van poging tot doodslag en vernieling of beschadiging van twee woningen, een auto, een schutting en beplanting. Ook zou hij zich verzet hebben bij zijn aanhouding en twee agenten hebben bedreigd.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!