Nieuws

Gemeente Wageningen legt zich niet neer bij stikstofuitspraak Future Center

Stadion de Wageningse Berg
De gemeente Wageningen wil kijken hoe het Future Center in stadion De Wageningse Berg er tóch kan komen. Vanwege de aanpassing van het stikstofbeleid voldoen de plannen voor het project niet meer aan Europese richtlijnen. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - De gemeente Wageningen wil kijken hoe het Future Center in stadion De Wageningse Berg er tóch kan komen. Vanwege de aanpassing van het stikstofbeleid voldoen de plannen voor het project niet meer aan Europese richtlijnen.
'Het stadion op de Wagenings berg heeft voor Wageningen een belangrijke cultuur-historische waarde', vertelt Lindsay Hooyer, woordvoerder van de gemeente. 'We zijn ons aan het oriënteren op de mogelijkheden het stadion toch te behouden.'
De gemeente gaat binnen een paar weken in gesprek met de initiatiefnemers en bezwaarmakers van de plannen.

Toekomst van het stadion onzeker

Sinds FC Wageningen in 1992 failliet ging, werd gesproken over de invulling van het stadion. Het bestemmingsplan voor Future Center werd in 2016 door de gemeenteraad van Wageningen vastgesteld. Even leek er een oplossing, maar de plannen vielen na de stikstofuitspraak in diggelen. Op basis van het nieuwe beleid voldoet vergunning voor het Future Centre namelijk niet meer aan Europese richtlijnen.
'We vinden het jammer dat we worden teruggezet in een proces dat bedoeld was om het stadion voor een deel te behouden. We proberen daar wel zo snel mogelijk duidelijkheid over de krijgen', aldus de woordvoerder. 

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.