Nieuws

Vitesse pakt koppositie na late overwinning op AZ

ARNHEM - Vitesse heeft de koppositie in de eredivisie gepakt na een 2-1 overwinning tegen AZ. De beslissing viel diep in blessuretijd.
De Arnhemmers kregen toen een strafschop na een handsbal. Matus Bero miste, Darfalou maakte de rebound, maar de penalty moest opnieuw worden genomen. Bero faalde nu niet vanaf elf meter en zorgde voor de drie punten. Vitesse is de nieuwe koploper, al hebben de ploegen die Europees spelen (Ajax, AZ, Feyenoord en PSV) nog wel een wedstrijd te goed.
Tekst gaat verder na de video:

Sterk begin

Vitesse begon sterk en kreeg binnen het eerste kwartier drie kansen, ook AZ kreeg een goede mogelijkheid. Na een halfuur kwam AZ op voorsprong. Teun Koopmeiners benutte een strafschop die werd veroorzaakt door Navarone Foor. Vlak voor rust maakte Tim Matavz gelijk met een knappe goal.
In de tweede helft leek het lange tijd 1-1 te blijven, tot de penalty van Bero. Vitesse heeft nu 11 punten uit vijf wedstrijden. De ploeg van trainer Slutskiy neemt de koppositie over van Willem II, dat in eigen huis verloor van Feyenoord.