Nieuws

Volle bak bij Normaal op 40-jarig jubileum Høkersweekend in Zelhem

Bennie Jolink tijdens het concert van Normaal op het Høkersweekend
Al 40 jaar organiseren de fans van Normaal het Høkersweekend. De zogenaamde 'Anhangers' gaan altijd massaal naar dat festival in Zelhem, maar toen bekend werd dat Normaal zelf zou komen voor een optreden, liep het pas echt storm.
ZELHEM - Al 40 jaar organiseren de fans van Normaal het Høkersweekend. De zogenaamde 'Anhangers' gaan altijd massaal naar dat festival in Zelhem, maar toen bekend werd dat Normaal zelf zou komen voor een optreden, liep het pas echt storm.
Het Høkersweekend is het jaarlijkse feestje van de fanclub van Normaal. Het terrein bij Café de Tol is al het hele weekend afgeladen vol. Maar de Anhangers komen natuurlijk vooral voor één ding. Normaal treedt niet vaak meer op, maar voor de veertigste verjaardag van de fanclub maken ze graag een uitzondering.
Bekijk hier de sfeerreportage met het optreden van Normaal (de tekst gaat daaronder verder):
Normaal op 40-jarig jubileum Høkersweekend in Zelhem
Voor de meeste Anhangers was dit concert van Normaal er één waar ze 'koste wat kost' bij wilden zijn. 'Het was een verrassing voor mijn vriend', aldus een fan. 'Hij is helemaal gek van Normaal. Maar hij kon niet weg, want hij moest de koeien melken. Maar zijn neef was zo lief om te komen melken. Het is dus gelukt, we zijn erbij!' 

Terugblikken

Met zo'n veertigjarig jubileum is er ook ruimte om terug te blikken. Henk Kelder is al dertig jaar voorzitter van de fanclub. 'De afgelopen jaren waren zo mooi. Ik voel me als een vis in het water. Bennie doet z'n werk en ik doe m'n werk voor de fanclub. We overlopen elkaar niet. Het contact is goed'.
Kelder weet nog goed hoe hij destijds door Bennie Jolink met een jachtgeweer onder druk werd gezet om het voorzitterschap op zich te nemen.
Bekijk zijn verhaal in onderstaande video:
Voorzitter fanclub Normaal vertelt hoe Bennie Jolink hem onder druk zette
Kelder wist in december al dat Normaal zou optreden tijdens dit jubilerende Høkersweekend. 'Maar dat had ik het bestuur niet verteld. Ik had stiekem gelobbyd. Jolink zei meteen ja, geen seconde twijfel. Net voor Hemelvaart hebben we het bekendgemaakt, in overleg met Normaal.' Daarna ging het snel: niet eerder gingen de kaarten voor het Høkersweekend zó snel over de toonbank. In juni waren alle kaarten al uitverkocht.  

Eén grote familie

Het Høkersweekend heeft een trouwe aanhang. 'We komen hier al jaren en kennen veel mensen. Echt høkers onder elkaar, één grote familie. Het is ieder jaar gewoon heel gezellig', aldus één van de Anhangers. Als fan van Normaal zag hij de band naar eigen zeggen al zo'n 400 keer optreden. 'Ik ging er op m'n achttiende al naartoe, en nu ben ik 54.' 
Kelder hoopt dat de fanclub nog zeker 40 jaar blijft bestaan. 'Maar dan ben ik wel een heel oud mannetje hoor', lacht hij. ,Ik weet nu al dat er volgend jaar wel weer een Høkersweekend is.'     
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!