Nieuws

Kunstwerk herinnert aan Hotel Dreyeroord

OOSTERBEEK - In Oosterbeek is vrijdagmiddag de onthulling van een kunstwerk dat herinnert aan Hotel Dreyeroord. Dreyeroord was tijdens de Slag om Arnhem het hoofdkwartier van de geallieerden. Het werk 'Memorial Dreyeroord' is gemaakt door Ellen Brouwers uit Oisterwijk.
Ondanks felle protesten is het hotel gesloopt, er komt een 'gastenhuis' voor mensen met dementie voor terug. 'Het kunstwerk dat we vrijdag onthullen doet recht aan de historie van Dreyeroord', zegt voorzitter Paul Tirion van Airborne Feelings.
Deze stichting is belast met activiteiten die te maken hebben met de Slag om Arnhem. Airborne Feelings zamelde onder meer geld in voor het kunstwerk dat vrijdag wordt onthuld. De onthulling gebeurt door veteranen van wie enkelen daadwerkelijk in Oosterbeek in september 1944 tegen de Duitsers hebben gevochten.

Zeer bijzonder

'De plek rond het oude hotel Dreyeroord in Oosterbeek is zeer bijzonder en niet alleen, omdat er zwaar is gevochten. Veteranen en hun familie kwamen jarenlang na de Slag om Arnhem terug naar Oosterbeek om hier te logeren en om de herdenkingen mee te maken', vertelt Tirion.
De voorzitter van Airborne Feelings wil niet verklappen hoe Memorial Dreyeroord eruit ziet, maar zegt dat passanten die het plaatsen hebben gezien onder de indruk waren; Ellen Brouwers is gespecialiseerd in glaskunst. 
Omroep Gelderland maakte eerder deze documentaire over Hotel Dreijeroord:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!