Nieuws

Nijmegenaar wereldkampioen roeien

Metsemakers (rechts) met de dubbelvier eerder in actie bij de EK roeien in Luzern in Zwitserland.
Een jaar voor de Olympische Spelen hebben de Nederlandse roeiers van de dubbelvier in het Oostenrijkse Linz de wereldtitel veroverd. Onder hen is roeier Koen Metsemakers van Phocas in Nijmegen. © EPA
LINZ - Een jaar voor de Olympische Spelen hebben de Nederlandse roeiers van de dubbelvier in het Oostenrijkse Linz de wereldtitel veroverd. Onder hen is roeier Koen Metsemakers van Phocas in Nijmegen.
Metsemakers (27), Dirk Uittenbogaard, Abe Wiersma en Tone Wieten wonnen met overmacht. Polen (zilver) en Italië (brons) kwamen er tegen de regerend Europees kampioen niet aan te pas.
Het was de vijfde Nederlandse medaille - ook nog twee zilveren en twee bronzen - tijdens dit WK. Het is achttien jaar geleden dat de Oranje-equipe zo succesvol was.

Naar Tokio

De dubbelvier met de Nijmegenaar en de drie overige roeiers van Nereus uit Amsterdam was donderdag met het bereiken van de finale al zeker van de Olympische Spelen, volgend jaar in Tokio. 
Phocaan Metsemakers is afgestudeerd tandheelkundige en woont tegenwoordig in Amsterdam om deel uit te kunnen maken van het Nederlandse roeiteam. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!