Nieuws

Jááá, het is weer weekend! En dit kun je allemaal doen in Gelderland

ARNHEM - Heb je zin om er lekker op uit te gaan dit weekend, maar weet je nog niet wat er allemaal te doen is? Dan heb je geluk, want Omroep Gelderland heeft een aantal van de leukste tips op een rij gezet. © Groundzerofestival.nl
ARNHEM - ARNHEM - Heb je zin om er lekker op uit te gaan dit weekend, maar weet je nog niet wat er allemaal te doen is? Dan heb je geluk, want Omroep Gelderland heeft een aantal van de leukste tips op een rij gezet.

De toekomst van Nederland besproken in Nijmegen

Arm versus rijk, onderwijs, migratie, klimaat, gezondheidszorg. Het is slechts een handjevol van de onderwerpen die er deze zaterdag bij debatten aan de orde gaan komen tijdens het eerste democratiefestival in Nijmegen. Bezoekers gaan met elkaar en met sprekers in debat over de toekomst van Nederland. Er is een debatarena, maar er zijn ook workshops om te leren speechen, lobbyen of debatteren. In grote publieke debatten wordt er gestemd over dilemma's, er zijn gastsprekers en bezoekers mogen hun mening verkondigen over maatschappelijke onderwerpen, staand op een kistje. Het programma start om 09.30 uur en duurt tot 's avonds 20.00 uur. Het democratiefestival wordt gehouden op het eiland Veur-Lent bij Nijmegen.

Oosterbeek in het teken van poëzie

Het derde lustrum van Het Park Vertelt. Een jaarlijks poëziefestival in Park Hartenstein in Oosterbeek. Het moet een feestelijke editie worden met een feest van taal in vele vormen: poëzie, muziek, spoken word, korte verhalen, theater, woordwandelingen, silent poetry en workshops. Het Park Vertelt begint 's middags om 14.00 uur. En omdat het programma zo rijk gevuld is gaat het festival, in tegenstelling tot andere jaren, zelfs tot in de avond door. Het slotakkoord wordt om 20.30 uur ingezet door niemand minder dan Jules Deelder. 21.00 uur is het festival ten einde.

Ground Zero: Dance the night away in Bussloo

Liefhebbers van dancemuziek kunnen hun hart ophalen op recreatieterrein Bussloo: het jaarlijkse dancefestival Ground Zero pakt weer uit! Duizenden beats voor duizenden bezoekers op zaterdagavond vanaf 22.00 uur. Je moet van volhouden weten, want het feestje gaat de hele nacht door, tot zondagochtend 07.00 uur. En er moet voor iedere danceliefhebber wel iets zijn wat hij leuk vindt, want er zijn maar liefst zeven flink uitgedoste podia.

Kunst op wielen in Beltrum

Tien grote en adembenemend mooie corsowagens zijn op zondag in de straten van Beltrum te zien. Heel veel uren werk en heel veel liefde is er in de wagens gestoken. Bijzondere creaties met honderdduizenden dahlia's. Muziek en figuratie maken de optocht compleet. De stoet zet zich vanaf 12.00 uur in beweging in de straten van Beltrum.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!