Nieuws

Appel-Driedorp wint Zomer in Gelderland 2019

NIJKERK - Appel-Driedorp mag zich een jaar lang 'de mooiste plaats van Gelderland' noemen. De twee buurtschappen van Nijkerk, die samen meededen, zijn na vier weken de winnaar van het tiende seizoen Zomer in Gelderland.
Bekijk de bekendmaking. De tekst gaat daaronder verder.
Appel-Driedorp wint Zomer in Gelderland 2019

Terechte winnaar

Naast de meeste punten, heeft Appel-Driedorp tijdens de uitzending ook de meeste euro’s verdiend. Ze scoorden maximaal en kregen daardoor 1000 euro voor hun goede doel, een eigen ruimte voor de buurtvereniging van Appel-Driedorp in het schoolgebouw.
De tekst gaat verder onder de foto.
Appel-Driedorp mag zich een jaar lang 'de mooiste plaats van Gelderland' noemen. De twee buurtschappen van Nijkerk, die samen meededen, zijn na vier weken de winnaar van het tiende seizoen Zomer in Gelderland. © Omroep Gelderland
Appel-Driedorp mag zich een jaar lang 'de mooiste plaats van Gelderland' noemen. De twee buurtschappen van Nijkerk, die samen meededen, zijn na vier weken de winnaar van het tiende seizoen Zomer in Gelderland. © Omroep Gelderland

Teamcoach door het dolle heen

In het programma Zomer in Gelderland kregen twintig plaatsen de kans om met het uitvoeren van opdrachten zo veel mogelijk punten te halen. Met 563 punten was Appel-Driedorp de concurrentie ruim de baas. Teamcoach Guido Prins was vrijdagavond door het dolle heen: 'Het is ontzettend leuk! Vooral ook voor alle 100 vrijwilligers die hebben meegeholpen aan die prachtige dag. Dat zoveel mensen met ons mee wilden doen, dat is fantastisch. Klein als we zijn, we zijn nu, hoe klein we ook zijn, wel mooi voor een heel jaar de mooiste plaats van Gelderland, super!'

Veel toeschouwers op het plein

De uitzendingen trokken elke dag ook veel bezoekers naar het plein. Dit jaar stonden de meeste mensen (1544) op het plein in Loo (bij Duiven). Gemiddeld kwamen er dit jaar per dag 968 mensen langs om de uitzending live te bekijken. Klarenbeek behoudt het bezoekersrecord aller tijden, er stonden daar drie jaar geleden 1605 mensen op het plein.
Publiek tijdens de uitzending in Loo
Appel-Driedorp mag zich een jaar lang 'de mooiste plaats van Gelderland' noemen. De twee buurtschappen van Nijkerk, die samen meededen, zijn na vier weken de winnaar van het tiende seizoen Zomer in Gelderland.

Terugkijken

Heb je de finale gemist? Bekijk dan hier de uitzending terug. Wil je de uitzending vanuit Appel-Driedorp (eerder deze zomertoer) terugkijken? Dat kan hier. Weinig tijd? Dan is deze compilatie echt iets voor jou.
 Vorig jaar, in 2018, won Beemte Broekland de titel 'Mooiste plaats van Gelderland'.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!