Nieuws

Bomendokter legt kap treurbeuk uit, maar of dat nodig was?

'Bomendokter' Bert van Polen was vrijdagmiddag op Landgoed Welleveld in Duiven om uit te leggen waarom de beeldbepalende treurbeuk gekapt moet worden. © Omroep Gelderland
DUIVEN - 'Bomendokter' Bert van Polen was vrijdagmiddag op Landgoed Welleveld in Duiven om uit te leggen waarom de beeldbepalende treurbeuk gekapt moet worden.
De bomenexpert was ingehuurd, omdat veel boze en teleurgestelde reacties kwamen toen de kap van de boom werd aangekondigd. De treurbeuk staat er al zo'n honderd jaar en is beeldbepalend. 

Geen enkele burger aanwezig

De uitleg van de 'bomendokter' werd door de wethouder, enkele ambtenaren en een enkel raadslid bijgewoond. Er is echter geen enkele burger te bespeuren.
VVD-wethouder Ton Spaargaren: 'Ik moet u eerlijk zeggen, we hebben het openbaar gemaakt op Facebook. Daar kwamen heel veel reacties op. Dat was voor ons aanleiding om hier te staan en netjes uitleg te geven. Maar kennelijk is de boodschap duidelijk overgekomen.' 
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Bomendokter ingehuurd om bomenkap uit te leggen

Conditie van de boom is slecht

Van Polen zegt dat de conditie van de boom zo slecht is, dat die binnen afzienbare tijd dood zal gaan. 'Omdat jaren geleden al takken uit de kop gewaaid zijn, is er zonnebrand ontstaan en toen zag je al dat er zo weinig blad was, dat die meer te redden viel.' Om de veiligheid voor de omgeving te garanderen heeft de gemeente besloten de treurbeuk dit najaar te laten kappen.
Op de plaats van de treurbeuk wordt naar verwachting een beuk geplant.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!