Nieuws

1,3 miljoen euro om kerk en boerderij op te knappen

De Jacobskerk in Winterswijk.
De Jacobskerk in Winterswijk en boerderij Groot Hell in Putten krijgen van de provincie Gelderland een financiële bijdrage voor restauratie. Het gaat in totaal om ongeveer 1,3 miljoen euro. De provincie wil met deze subsidie helpen de monumenten in stand te houden. © Wikipedia
WINTERSWIJK - De Jacobskerk in Winterswijk en boerderij Groot Hell in Putten krijgen van de provincie Gelderland een financiële bijdrage voor restauratie. Het gaat in totaal om ongeveer 1,3 miljoen euro. De provincie wil met deze subsidie helpen de monumenten in stand te houden.
De Jacobskerk in Winterswijk krijgt van de provincie 430.000 euro om de toren op te knappen. Rondom de restauratie komt een onderwijsprogramma voor basisschoolleerlingen om ze kennis te laten maken met het ambacht steenhouwen, waarvoor een speciale steiger wordt gebouwd. In totaal kost de restauratie 724.000 euro.

Boerderij uit 1603

Boerderij Groot Hell in Putten krijgt een subsidie van 860.000 euro. Groot Hell is een rijksmonument dat onder andere bestaat uit een boerderij uit 1603 met een bakhuis en twee schaapskooien. De hoeve ligt op de plek waar vroeger een jachtslot lag van de graven van Gelre.
De boerderij en de omliggende gebouwen worden gerestaureerd en krijgen een nieuwe bestemming. Zo komen er een bed en breakfast en een winkel, een paardenpension en een ruimte voor exposities.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!