Nieuws

TEC gaat voor de winst tegen Jong Volendam

Zaterdag vindt de eerste thuiswedstrijd van TEC plaats op sportpark De Lok In Tiel. Om 6 uur in de avond wordt er afgetrapt tegen Jong Volendam, de ploeg die evenals TEC haar eerste wedstrijd won. Jong Volendam is inmiddels geen onbekende meer voor de Tielenaren. De beide promovendi uit de 3e divisie kwamen elkaar vorig seizoen al tegen en ook in de nacompetitie van het seizoen ervoor kruisten de twee ploegen elkaar de degens.
TIEL - Zaterdag vindt de eerste thuiswedstrijd van TEC plaats op sportpark De Lok In Tiel. Om 6 uur in de avond wordt er afgetrapt tegen Jong Volendam, de ploeg die evenals TEC haar eerste wedstrijd won. Jong Volendam is inmiddels geen onbekende meer voor de Tielenaren. De beide promovendi uit de 3e divisie kwamen elkaar vorig seizoen al tegen en ook in de nacompetitie van het seizoen ervoor kruisten de twee ploegen elkaar de degens.
De ploeg van Arjan van der Laan uit Tiel liet in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Kozakken boys in Werkendam zien dat de Tielse club een rol van betekenis wil spelen in de 2e divisie. Er werd degelijk gespeeld en in de tweede helft bij vlagen dominerend voetbal op de grasmat gelegd door de Tielse Eendracht Combinatie.
Een van de hoofdrollen bij de Tielenaren was weggelegd voor keeper Jan Schimmel. Met enkele katachtige reddingen zorgde hij ervoor dat de Tielse club het doel schoon hield. De keeper, die vorig seizoen overkwam van FC Lienden, lijkt nu al een van de publiekslievelingen te zijn van de supporters die TEC een warm hart toedragen.
Ook Wimilio Vink liet zien dat hij in een goeie vorm steekt aan het begin van het seizoen. Alhoewel hij in de afronding nog pech had om zelf te scoren tegen Kozakken boys was hij het die een perfecte bal op maat gaf aan Oby Onyeike, die vervolgens met een kopbal zorgde voor de eerste treffer van TEC van dit seizoen.
Trainer Van der Laan is opgetogen over het vertoonde spel: "Ik heb voldoende aanknopingspunten gezien om op voort te borduren, het moet mogelijk zijn om ook tegen Jong Volendam een positief resultaat te boeken." Er is deze zomer door verschillende vrijwilligers van de club veel werk verzet om het sportpark een nog beter aanzien te geven, het belooft mede daarom een mooi avondje voetbal te worden, zo laat de club verder weten.
Foto: SV. TEC