Nieuws

Automobilist rijdt in op voetganger (73) in Dieren

Een 49-jarige automobilist uit Dieren is woensdagavond vermoedelijk met opzet ingereden op een voetganger. Het slachtoffer, een 73-jarige plaatsgenoot, raakte daarbij lichtgewond. De politie stelt dat er sprake is van een ruzie tussen de twee. © Melvin / Persbureau Heitink
DIEREN - Een 49-jarige automobilist uit Dieren is woensdagavond vermoedelijk met opzet ingereden op een voetganger. Het slachtoffer, een 73-jarige plaatsgenoot, raakte daarbij lichtgewond. De politie stelt dat er sprake is van een ruzie tussen de twee.
De man, die op de stoep liep, probeerde volgens omstanders de auto nog te ontwijken, maar werd toch geraakt. De politie vermoedt dat het incident te maken heeft met een al langer lopend conflict tussen de twee.
De automobilist is aangehouden en wordt verdacht van poging tot zware mishandeling. Ook heeft de man het slachtoffer bedreigd.
De tekst gaat verder onder de video:
Automobilist rijdt in op voetganger (73) in Dieren

Onderzoek

Het incident gebeurde rond 19.30 uur op de Köllinglaan in Dieren. De politie is direct een uitgebreid onderzoek gestart. Verkeersspecialisten kwamen ter plaatse en hebben foto's gemaakt van de plek.
Er werden onder meer gele strepen aangebracht op de weg en de stoep om de bandensporen in beeld te brengen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!