Nieuws

Ingezamelde geld voor doodzieke Heidi mogelijk weg, initiatiefneemster doet aangifte

Het geld dat via een crowdfundingactie is opgehaald voor de doodzieke Heidi de Ruiter-Dekens uit Geldermalsen, is mogelijk verdwenen. De initiatiefneemster, een collega van Heidi, zegt op Facebook aangifte te gaan doen. © Heidi de Ruiter-Dekens
ARNHEM - Het geld dat via een crowdfundingactie is opgehaald voor de doodzieke Heidi de Ruiter-Dekens uit Geldermalsen, is mogelijk verdwenen. De initiatiefneemster, een collega van Heidi, zegt op Facebook aangifte te gaan doen.
De actie liep via de crowdfundingsite Dream or Donate. Die site is volgens RTL Nieuws uit de lucht gehaald, waardoor er nu honderden donatieacties mogelijk geld mislopen. De teller van de actie voor Heidi stond op 5000 euro.

Terminaal

Heidi is terminaal ziek. Sinds afgelopen jaar ondergaat ze chemotherapie tegen borstkanker, maar de tumoren zijn uitgezaaid. De kanker zit ook in haar longen en botten. Heidi is getrouwd, heeft twee opgroeiende kinderen, een koophuis en is kleine zelfstandige.
Ze heeft een hondentrimsalon, maar voelt zich zo ziek door de chemotherapie, dat ze niet meer kan werken. Maar een arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft ze niet dus moet ze door.

'Crowdfundingsite gehackt'

Een collega van Heidi trok zich het lot van de vrouw aan en begon een digitale inzamelingsactie. Heidi kreeg half augustus al zo'n 2000 euro uitgekeerd, maar de resterende 3000 euro lijkt verdwenen. 'Dit kan er ook nog wel bij', reageert ze. 'Het houdt niet op, maar we moeten verder.'
Luister een gesprek met Heidi op Radio Gelderland terug:
Eigenaar van de website Robert-Jan Mastenbroek laat weten dat zijn website een aantal maanden geleden is gehackt. Volgens hem liepen op dat moment nog zeker honderden crowdfundingsacties en gaat het om 40 tot 50.000 euro dat nog moet worden uitbetaald.
Door de hack zou het mis zijn gegaan met de teller van de donaties. Hierdoor zouden sommige mensen meer geld hebben gekregen dan dat ze daadwerkelijk hadden opgehaald. Hij laat in een persbericht aan de gebruikers weten dat ze hun geld terug krijgen. De site komt niet meer online.

Nieuwe actie?

Ze weet nog niet of er een nieuwe doneeractie wordt gestart. 'Zulke dingen moet je nooit zelf doen, vind ik. Sowieso heb ik op langere termijn niets aan het geld. Het gaat mij vooral om de aandacht voor mijn probleem.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!