Nieuws

'Overstap in Arnhem naar Doetinchem blijft mogelijk'

De internationale trein naar Duitsland zit bij Arnhem de regionale trein naar Doetinchem inderdaad in de weg, maar dat overstappen daardoor onmogelijk zou worden, klopt niet. Dat zegt een NS-medewerker die werkt aan de nieuwe dienstregeling rondom Arnhem Centraal. Reizigersorganisatie ROCOV Gelderland wil dat eerst zien en dan pas geloven. © ANP
ARNHEM - De internationale trein naar Duitsland zit bij Arnhem de regionale trein naar Doetinchem inderdaad in de weg, maar dat overstappen daardoor onmogelijk zou worden, klopt niet. Dat zegt een NS-medewerker die werkt aan de nieuwe dienstregeling rondom Arnhem Centraal. Reizigersorganisatie ROCOV Gelderland wil dat eerst zien en dan pas geloven.
ROCOV Gelderland schreef begin deze week een brief op hoge poten naar ProRail: doordat die voorrang gaat geven aan de ICE naar Duitsland, moet de regionale trein naar Doetinchem eerder uit Arnhem vertrekken. 'Dat betekent dat de overstaptijd naar de regionale trein nog maar één minuut is. Dan heb je een probleem: als je de trein mist, moet je een half uur wachten', betoogde voorzitter Johan Kruithof.
Maar dat klopt niet, reageert een NS-medewerker die al tijden puzzelt aan de dienstregeling rondom Arnhem Centraal. De ICE zit de regionale trein weliswaar zeven keer per dag in de weg, waardoor de regionale trein vier minuten wordt vervroegd. Maar overstappen kan nog steeds. 'De overstaptijd vanuit Nijmegen is straks vijf minuten, vanuit Utrecht is het drie minuten op hetzelfde perron. Dat is allemaal binnen de norm', laat hij weten aan Omroep Gelderland.

'Onze inschatting te pessimistisch?'

Voorzitter Johan Kruithof reageert daarop met enige scepsis. 'De signalen die wij krijgen, is dat de overstaptijd minder wordt. Ik durf niet te zeggen één minuut, maar wel zo kort dat de kans dat je je aansluiting misloopt, heel groot is. De ROCOV-voorzitter wil de door de NS genoemde overstaptijden graag zwart-op-wit zien.
De definitieve dienstregeling wordt in het najaar bekend en gaat op 15 december in.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!