Nieuws

Celstraffen geëist voor illegale leningen en wapenbezit

Tegen twee mannen van 56 uit Afferden (gemeente Druten) en Gendt zijn celstraffen geëist voor het zonder vergunning uitlenen van geld. Ze zouden van maart 2009 tot en met april 2016 in Huissen voor ruim 200.000 euro krediet hebben verstrekt aan zeven mensen. Beiden worden ook verdacht van verboden wapenbezit. © Pixabay
AFFERDEN - Tegen twee mannen van 56 uit Afferden (gemeente Druten) en Gendt zijn celstraffen geëist voor het zonder vergunning uitlenen van geld. Ze zouden van maart 2009 tot en met april 2016 in Huissen voor ruim 200.000 euro krediet hebben verstrekt aan zeven mensen. Beiden worden ook verdacht van verboden wapenbezit.
De twee stonden woensdag terecht in de rechtbank in Zutphen. Als het aan justitie ligt gaat de man uit Afferden 15 maanden de cel in en de man uit Gendt 6 maanden. Ook eist ze tegen beiden een geldboete van 25.000 euro.
De verdachte uit Afferden zou verhuld hebben dat hij 80.000 euro in zijn bezit had, door dit bedrag van zijn eigen rekening over te boeken naar andere rekeningen. Verder wordt de 56-jarige man ervan verdacht publiek in Nijmegen hebben laten meedoen aan een lottospel, gebaseerd op Nederlandse en Duitse lottotrekkingen, terwijl hij daarvoor geen vergunning had. 

Illegale lotto

De man is in de illegale lottozaak niet de enige verdachte. Drie Nijmegenaren, mannen van 69, 73 en 81 jaar, zouden ook betrokken zijn bij het lottospel zonder vergunning. Zij staan donderdag terecht.    
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!