Nieuws

Verdachte voor rechter voor brandstichting Tongerense Heide

Foto Stefan Verkerk News United
Een 58-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats moet woensdag voor de rechter verschijnen voor brandstichting op de Tongerense Heide bij Emst. Hij zou op 13 mei dit jaar met een aansteker droge takken en heide in brand hebben gestoken. Een gebied ter grootte van ongeveer twee voetbalvelden ging in vlammen op.
EMST - Een 58-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats moet woensdag voor de rechter verschijnen voor brandstichting op de Tongerense Heide bij Emst. Hij zou op 13 mei dit jaar met een aansteker droge takken en heide in brand hebben gestoken. Een gebied ter grootte van ongeveer twee voetbalvelden ging in vlammen op.
De brandweer, die met groot materieel uitrukte, wist te voorkomen dat het vuur het nabij gelegen bos in trok. De verdachte kon diezelfde dag worden aangehouden dankzij twee alerte getuigen. Zij zagen een deel van de kentekenplaat van de scooter waarop de man vluchtte en schreven dit in het zand. Ook probeerden de getuigen de vluchtende man tegen te houden, maar dat mislukte.

Verdachte snel opgepakt

De politie kon dankzij het genoteerde kenteken de man even later op de heide oppakken. Hij wordt ook verdacht van verzet bij zijn aanhouding. Hij zou twee agenten hebben bedreigd, zich los hebben willen rukken en geprobeerd hebben de agenten te slaan.
 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!