Nieuws

Sloop oude gemeentehuis Zevenaar trekt veel kijkers

De sloop van het voormalige gemeentehuis van Zevenaar is eindelijk in volle gang. De werkzaamheden hadden flink wat vertraging opgelopen, onder meer door de ontdekking van asbest.
ZEVENAAR - De sloop van het voormalige gemeentehuis van Zevenaar is eindelijk in volle gang. De werkzaamheden hadden flink wat vertraging opgelopen, onder meer door de ontdekking van asbest.
Door Lonneke Gerritsen
Bij het Raadhuisplein in Zevenaar is het eigenlijk niet te missen; met veel lawaai en af en toe een flinke stofwolk knipt een kraan met een enorme grijper stukken vloer en muur weg van het oude gemeentehuis. 

Overlast beperken

Voor de zomer is het sloopwerk hervat en inmiddels is ook het grove werk aan de beurt. Alleen de voormalige raadzaal van het oude gebouw blijft behouden. 
Om de overlast van stof zoveel mogelijk te beperken, wordt er continu water gespoten op de te slopen delen. Daarnaast worden er metingen uitgevoerd om in de gaten te houden of de sloop niet te veel trillingen voor de omgeving veroorzaakt. 
Bekijk hier de beelden van de sloop
Sloop oude gemeentehuis Zevenaar trekt veel kijkers

Schouwspel

Zo midden in het centrum van Zevenaar trekt de sloop veel bekijks. Ook al staan er hekken omheen, veel voorbijgangers stoppen een paar minuten om het spektakel te aanschouwen. Een klein jongetje, dat achterop zijn moeder's fiets zit, roept vol opwinding als er met veel kabaal een heel muurtje naar beneden komt. Voorlopig zal er nog genoeg te zien zijn, want de sloopwerkzaamheden duren nog wel een paar maanden. 
Op het Raadhuisplein komen onder meer appartementen, winkelruimte en horeca.  
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!