Nieuws

Dierenambulance gaat door muur om kitten te redden

Radeloos was de eigenaar toen ze dit weekend de hulp van de dierenambulance inschakelde. Een van haar kittens was achter een spouwmuur in haar woning in Braamt gevallen. Al 24 uur was ze bezig het arme dier te redden. © Wikipedia
BRAAMT - Radeloos was de eigenaar toen ze dit weekend de hulp van de dierenambulance inschakelde. Een van haar kittens was achter een spouwmuur in haar woning in Braamt gevallen. Al 24 uur was ze bezig het arme dier te redden.
De kitten was in een slecht te bereiken ruimte van drie meter diep gevallen. Een poging om het beestje aan een lange stok met ducttape te 'plakken' mislukte. Tassen naar beneden laten zakken waar het diertje in moest gaan zitten, werkte ook niet.
Het katje maar laten zitten en dus 'opgeven', was voor niemand een optie. Dus zat er niets anders op dan de muur te slopen. Er werd een gat in de muur gemaakt. De moeder van het jonge dier werd bij de ontstane uitgang gezet in de hoop dat het daarop af zou komen. Dat gebeurde uiteindelijk na nog eens drie uur wachten.
De eigenaren hebben ervoor gezorgd dat dit incident niet kan worden herhaald.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!