Nieuws

Politie onderzoekt verband aanvallen in Wageningen, signalement daders bekend

WAGENINGEN - De politie onderzoekt of er een verband is tussen meerdere aanvallen op studenten in Wageningen afgelopen week. Drie keer werd daar een jonge vrouw bedreigd met een wapen. De politie heeft inmiddels een signalement van de daders verspreid.
Afgelopen zaterdagnacht werd een 22-jarige studente aangevallen door drie mannen op de Haarweg, in de buurt van een groot wooncomplex voor studenten. De mannen sprongen vanuit de bosjes tevoorschijn en bedreigden de vrouw met een wapen. Het slachtoffer wist op tijd weg te komen maar raakte wel lichtgewond. 

Donkere hoodies

De politie is op zoek naar getuigen en verspreidt signalement van de daders van deze aanval. De mannen zijn tussen de 25 en 30 jaar oud en droegen alle drie een donkere hoodie met capuchon en een donkere broek. De daders spraken Engels met een Nederlands accent. 
Vorig weekend werd op dezelfde locatie een 21-jarige studente beroofd van haar handtas. Ook zij werd bedreigd met een wapen. Woensdagavond werd een vrouw nabij de campus van de Wageningen Universiteit aangevallen door een man met een bivakmuts die volgens het slachtoffer een grote stok in zijn hand had. 
Tekst gaat verder onder de video
Politie onderzoekt verband aanvallen in Wageningen

Geschrokken

Meerdere studenten die wonen aan de Haarweg, zeggen geschrokken te zijn omdat de locatie bekend staat als een rustige buurt. De gemeente Wageningen zegt in een reactie de bezorgdheid te begrijpen en de zaak serieus op te nemen. 'We blijven in overleg met de politie en wachten het lopende onderzoek af.'
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!