Instellingen

Bestuurder jetski-ongeluk weer op vrije voeten

De 33-jarige man uit Beneden-Leeuwen die zaterdagmiddag met een jetski over een jonge vrouw heen voer, is weer thuis. De politie zag geen reden om de man langer vast te houden. Ze zegt dat er geen opzet in het spel was en spreekt van een ongeval. © Charles Mallo / SQ Vision Mediaprodukties

NIFTRIK - De 33-jarige man uit Beneden-Leeuwen die zaterdagmiddag met een jetski over een jonge vrouw heen voer, is weer thuis. De politie zag geen reden om de man langer vast te houden. Ze zegt dat er geen opzet in het spel was en spreekt van een ongeval.

De politiewoordvoerder spreekt van een 'trieste samenloop van omstandigheden'. De vrouw stond half in het water van de Maas bij Niftrik toen de 33-jarige man over haar heen voer. De bestuurder van de waterscooter zag haar over het hoofd. 

De 23-jarige vrouw uit het uit het Brabantse Deursen-Dennenburg overleed ter plekke aan haar verwondingen. Een poging tot reanimatie was helaas tevergeefs. Volgens Omroep Brabant waren de bestuurder en de overleden vrouw bekenden van elkaar.

Vervolging

De politie heeft de bestuurder verhoord. Dat de man nu is vrijgelaten, betekent volgens de politie niet dat hij niet meer verdacht is. Het Openbaar Ministerie (OM) kan na verder onderzoek nog overgaan tot vervolging .

Uitspraak na eerder ongeluk met jetski

Vorig jaar veroordeelde de rechtbank in Arnhem een 27-jarige man uit Brakel tot zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van twee jaar. Hij veroorzaakte met zijn waterscooter een ongeluk op de Maas bij Well. Daarbij kwam de 14-jarige Levi Thoonen uit Helmond om het leven.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!