Nieuws

Thomassen en Nijland aan de aftrap bij De Graafschap

Stef Nijland zit tegen FC Volendam niet op de bank, maar staat voor het eerst in de basis
De Graafschap speelt vrijdagavond met Stef Nijland en Jordy Thomassen in de basis tegen FC Volendam. Het is voor het eerst dat beide aanvallers minuten maken in de competitie.
DOETINCHEM - De Graafschap speelt vrijdagavond met Stef Nijland en Jordy Thomassen in de basis tegen FC Volendam. Het is voor het eerst dat beide aanvallers minuten maken in de competitie.
Vooral Nijland verbeet zich de eerste twee duels tegen SC Cambuur en MVV op de bank. Hij bleef daar twee keer negentig minuten zitten. 'Ik ben de hele voorbereiding belangrijk geweest en heb alles gespeeld. Wat moet ik nog meer doen? Dit is frustrerend', sprak de Groninger vorige week in Maastricht na de 3-0 overwinning.

Alles anders

Zes dagen later is alles ineens anders. Youssef El Jebli vertrekt, Jeremy Helmer wordt nog achter de hand gehouden en zo komt Nijland plotseling weer in beeld. 'Zo is het in het voetbal. Morgen kan het plotseling weer anders zijn. Ik ben zeker getergd en blij als ik speel', vertelde Nijland donderdag na de korte training in Doetinchem.

Aanvallend ingesteld

Ook voor Jordy Thomassen ruimt trainer Mike Snoei een basisplaats in. De 26-jarige Brabander gaat hangend op de rechterflank spelen. Mo Hamdaoui houdt zijn plek vast op de linkerkant voorin. Tijdens de training speelde Nijland ook veel naast centrumspits Seuntjens waardoor De Graafschap met vier spitsen stond. Op het middenveld kiest Snoei voor het blok Breinburg en Schuurman dat wat meer vanuit de controle moet spelen. De Graafschap verloor tot nu toe nog geen punt en kreeg ook nog geen goal tegen. 
Opstelling: Jurjus, Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Breinburg, Nijland, Schuurman; Thomassen, Seuntjens, Hamdaoui   
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!