Nieuws

VIDEO | Schitterend weer helpt 37e Ballonfiësta in Barneveld op weg

BARNEVELD - Fantastisch weer en weinig wind. De ideale omstandigheden voor de Ballonfiësta in Barneveld. De 37e editie ging woensdagavond van start. Het evenement duurt tot en met zaterdag.
Aan het spektakel met ongeveer 35 heteluchtballonnen doen behalve ballonvaarders uit Barneveld, Kootwijkerbroek en Varsseveld buitenlandse collega's mee uit België, Groot-Brittannië, Tsjechië en Zwitserland.
Tekst gaat verder na de video:
Schitterend weer helpt 37e Ballonfiësta in Barneveld op weg

Zieke kinderen

Op de openingsavond zet de organisatie vier ernstig zieke kinderen in het zonnetje. Stichting Onze Ballon biedt hun de mogelijkheid hun ziek zijn voor even te vergeten en mee te varen. Ook mag er een familielid of een vriendje of vriendinnetje mee.
De heteluchtballonnen varen deze openingsavond richting Nijkerk. De openingsavond wordt afgesloten met de zogenoemde night glow. Zeven ballonnen kiezen in het donker, ondersteund met lasers, het luchtruim.
Vanuit de lucht ziet dat er zo uit:
Fantastisch weer en weinig wind. De ideale omstandigheden voor de Ballonfiësta in Barneveld. De 37e editie ging woensdagavond van start. Het evenement duurt tot en met zaterdag. © Jordy van Huigenbos
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!