Nieuws

Scooterrijder trekt zich niets aan van rijverbod

Een drugstest.
Een 25-jarige man heeft zich woensdagmiddag van zijn slechtste kant laten zien in Lochem. De man reed zonder rijbewijs op een scooter en negeerde een rijverbod. Dat deed hij onder invloed van drugs. © Omroep Gelderland
LOCHEM - Een 25-jarige man heeft zich woensdagmiddag van zijn slechtste kant laten zien in Lochem. De man reed zonder rijbewijs op een scooter en negeerde een rijverbod. Dat deed hij onder invloed van drugs.
Agenten controleerden de man rond 14.20 uur. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en kreeg daarvoor een proces-verbaal en een waarschuwing dat zijn scooter bij de volgende overtreding in beslag genomen zou worden. De man moest zijn weg lopend vervolgen.
Maar daar trok de scooterrijder zich niets van aan. Enkele minuten later zag de politie hem opnieuw op zijn scooter rijden. Daarop kreeg hij opnieuw een proces-verbaal en kon hij zijn scooter inleveren.

Speekseltest

Bij de inbeslagname van de scooter ontdekten agenten in de buddyseat spullen die konden wijzen op drugsgebruik. De politie besloot daarom een speekseltest af te nemen.
De man testte positief op drugs en is meegenomen naar het bureau in Zutphen voor een bloedonderzoek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!