Nieuws

Burgemeester sluit kassencomplex na vondst 180 kilo hasj

Burgemeester Peter Rehwinkel van de gemeente Zaltbommel heeft een kassencomplex in Brakel voor een jaar gesloten. Reden is de vondst van 180 kilo hasj. © Omroep Gelderland
BRAKEL - Burgemeester Peter Rehwinkel van de gemeente Zaltbommel heeft een kassencomplex in Brakel voor een jaar gesloten. Reden is de vondst van 180 kilo hasj.
De hoeveelheid softdrugs werd in april al gevonden in het complex aan de Verdrietweg. De politie trof bij de drugs bovendien diverse kratten aan waarin goederen zaten die gebruikt worden voor het maken van drugs. 
Ook bleek er in een afgesloten ruimte het complex een illegale sigarettenfabriek te zitten.

Ernstig gevaar

De burgemeester wil korte metten maken met dit soort criminaliteit in zijn gemeente. 'Wij nemen deze maatregel om productie, gebruik, verstrekking en handel in drugs tegen te gaan', stelt Rehwinkel in een verklaring.
Panden waar drugs aanwezig zijn hebben volgens hem een aanzuigende werking op criminele activiteiten in de omgeving. 'Dit levert een ernstig gevaar voor de openbare orde op. Om dit in de toekomst te voorkomen, sluit ik het pand voor een jaar.'
Gesloten kas, foto: Omroep Gelderland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!