Nieuws

Op Reces Met | 'Dit had nooit zo mogen escaleren'

Fractievoorzitter Ine van Burgsteden (CDA) Afbeelding: RTV Arnhem
'Waar ook ter wereld: benut talent, dat maakt je omgeving sterker', vindt fractievoorzitter Ine van Burgsteden (CDA). Dat zegt zij in de tiende aflevering van 'Op Reces Met', een reeks van RTV Arnhem, waarin met alle fracties wordt teruggeblikt op het roerige politieke jaar.
ARNHEM - 'Waar ook ter wereld: benut talent, dat maakt je omgeving sterker', vindt fractievoorzitter Ine van Burgsteden (CDA). Dat zegt zij in de tiende aflevering van 'Op Reces Met', een reeks van RTV Arnhem, waarin met alle fracties wordt teruggeblikt op het roerige politieke jaar.
door Huibert Veth
Van Burgsteden (52) is sinds 2006 fractievoorzitter van het CDA. Tussendoor was zij vier jaar wethouder in Arnhem (2014-2018).  Eén van de dingen die haar enorm inspireerden de afgelopen periode, was haar fietstocht door Zuid-Afrika. Zij deed dat om hiv onder de aandacht te brengen. 

Betrokkenheid

In Op Reces Met vertelt Van Burgsteden wát haar zo inspireerde: 'De projecten die heel erg uit de gemeenschap zelf ontstonden (om hiv tegen te gaan, red.), zoals moeders die kinderopvang organiseerden, zodat andere moeders weer aan het werk konden.'
De verbondenheid tussen mensen die zij daar zag, ziet de fractievoorzitter in Arnhem tot haar spijt minder terug. Maar wát zij ziet, koestert Van Burgsteden: 'Het is er wel, en dat mag je waarderen. Neem de mantelzorgers', noemt ze als voorbeeld.
'Ik denk dat je vooral moet focussen op het benutten van talenten van mensen. Dan maak je een omgeving sterker', vervolgt Van Burgsteden. 'Ongeacht waar ter wereld je dat doet.'

'Slecht voor imago'

Dan de huidige politieke crisis. Die noemt zij 'onvoorstelbaar'. 'Bij samenwerken hoort luisteren naar elkaar en je verplaatsen in de ander. Dan ben je ook in staat om tot compromissen te komen. Dan ga je staan voor een degelijke coalitieperiode. Dit mag nooit zo escaleren.'
Van Burgsteden noemt het 'slecht voor het imago van Arnhem' dat de bestuurlijke situatie zo uit de hand kon lopen.

En verder...

Andere onderwerpen in deze aflevering : de Jansbeek, armoede, betalen per afvalzak, zorg, vervoer over vijftig jaar, wijkbudgetten en primetime-politiek.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!