Nieuws

Warnsveld wil hitterecord formeel overdragen, maar Gilze-Rijen zit er niet op te wachten

Warnsveld wil het hitterecord vrijdag formeel overdragen. Op die dag is het precies 75 jaar geleden dat de Warnsveldse huisarts Jan Thate voor het KNMI de temperatuur van 38,6 graden noteerde. Dat record bleef staan tot vorige maand, toen het in Gilze-Rijen 39,7 graden werd. Er is echter een probleem: in Gilze-Rijen loopt niemand warm voor een formele overdracht. © Omroep Gelderland
WARNSVELD - Warnsveld wil het hitterecord vrijdag formeel overdragen. Op die dag is het precies 75 jaar geleden dat de Warnsveldse huisarts Jan Thate voor het KNMI de temperatuur van 38,6 graden noteerde. Dat record bleef staan tot vorige maand, toen het in Gilze-Rijen 39,7 graden werd. Er is echter een probleem: in Gilze-Rijen loopt niemand warm voor een formele overdracht.
De 75-jarige dochter Monica Thate heeft een wimpel in Amsterdam laten maken vanwege het record. De familie heeft de wimpel bewaard en nu gaat zij de wimpel overdragen aan het gemeentebestuur van Gilze-Rijen. 
'Als een soort wisseltrofee eigenlijk. Want we denken niet dat het nieuwe hitterecord nog eens 75 jaar blijft staan', aldus Henk-Jan Hulleman, een van de organisatoren van het recordfeest dat vrijdagmiddag in Warnsveld wordt gevierd.

Maar Gilze-Rijen wil niet

Tenminste, dat was tot woensdagmiddag het plan. Want Gilze-Rijen kan de wimpel niet ophalen. Er is volgens de gemeente niemand in de gelegenheid om naar de Achterhoek te komen.
'We zijn teleurgesteld. Dit kan bijna niet waar zijn. Deze wimpel is 75 jaar lang gekoesterd', aldus Henk-Jan Hulleman van de organisatie van
hittefeest vrijdag in Warnsveld.
De organisatie hoopt dat 'waardige opvolger' Gilze-Rijen nog van gedachten verandert. Anders neemt Omroep Brabant, die wel afreist naar de Achterhoek, de wimpel mee.
Bekijk de reportage over het kwijtraken van het hitterecord:
Warnsveld wil hitterecord formeel overdragen, maar Gilze-Rijen zit er niet op te wachten
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!