Nieuws

'Verkeersinfarct' in en rond Arnhem opgelost

Opnieuw grote verkeerschaos in Arnhem dinsdagavond. De ANWB sprak zelfs van een 'verkeersinfarct'. De verkeersproblemen waren mogelijk nog groter dan gisteren, want nu hadden ook lijnbussen er last van. Vervoerder Breng waarschuwde reizigers aan het einde van de middag al voor vertragingen en rituitval. © ANWB
ARNHEM - Opnieuw grote verkeerschaos in Arnhem dinsdagavond. De ANWB sprak zelfs van een 'verkeersinfarct'. De verkeersproblemen waren mogelijk nog groter dan gisteren, want nu hadden ook lijnbussen er last van. Vervoerder Breng waarschuwde reizigers aan het einde van de middag al voor vertragingen en rituitval.
De vertragingswaarschuwing van Breng gold voor vrijwel alle buslijnen in en om Arnhem. 'Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van tien tot dertig minuten', waarschuwde een woordvoerder aan het einde van de middag.
De files in en rond Arnhem liepen rond 18.00 uur op tot tientallen kilometers. Zo stond er op de A12 rond 17.45 uur zeventien kilometer file en op de A50 veertien kilometer.

Looveer net zo druk

Automobilisten die de drukte probeerden te ontlopen door het veer bij Loo te pakken, kwamen van een koude kermis thuis. Ook daar stond het verkeer muurvast, zo is op foto's te zien.
Verkeer naar het veer staat ook stil
Opnieuw grote verkeerschaos in Arnhem dinsdagavond. De ANWB sprak zelfs van een 'verkeersinfarct'. De verkeersproblemen waren mogelijk nog groter dan gisteren, want nu hadden ook lijnbussen er last van. Vervoerder Breng waarschuwde reizigers aan het einde van de middag al voor vertragingen en rituitval. © Omroep Gelderland

Komende dagen

Ook de komende dagen blijft het druk op de wegen in en rond de stad. Vervoerder Breng zegt de situatie nauwlettend in de gaten te houden. Het advies luidt: reis niet in de spits. 'Als mensen eerder naar huis kunnen, moeten ze dat zeker doen', zegt de woordvoerder. 'En blijf altijd vriendelijk naar de chauffeur, die kan er ook niets aan doen.' 
De vertraging wordt veroorzaakt door wegwerkzaamheden aan de Pleijroute (N325) in Arnhem. Die duren nog tot en met aanstaande zondag. De weg is tot die tijd vanaf Presikhaaf/Westervoortsebrug in de richting van het GelreDome dicht. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!