Nieuws

Werkstraf voor Arnhemmer die dreigde met bomaanslag op rechtbank

Een 21-jarige Arnhemmer is dinsdag veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur en zes maanden voorwaardelijke jeugddetentie. De man had vorig jaar juni gedreigd met een bomaanslag op de rechtbank in Arnhem. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Een 21-jarige Arnhemmer is dinsdag veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur en zes maanden voorwaardelijke jeugddetentie. De man had vorig jaar juni gedreigd met een bomaanslag op de rechtbank in Arnhem.
De Arnhemmer heeft zich volgens de rechtbank in Utrecht schuldig gemaakt aan het doen van een valse bommelding en het bedreigen van medewerkers van arrondissementsparketten. Dat gebeurde vorig jaar juni. 
De man mailde naar onder meer het Openbaar Ministerie en de politie dat hij een aanslag wilde plegen op het paleis van justitie in Arnhem. Hij schreef: 'Ik ben een terrorist. Ik ga een aanslag plegen op het OM. Ik heb een officier en een agent vermoord. Allah Akkbar. Bom 1 paleis van justitie Arnhem.'

Gehackt

De rechter rekende hem het doen van een valse bommelding zwaar aan. 'In het huidige tijdsgewricht vinden met enige regelmaat aanslagen plaats. Het doen van een valse bommelding kan daarom leiden tot gevoelens van angst, onveiligheid en maatschappelijke ontwrichting en onrust', schrijft de rechtbank.
De advocaat van de Arnhemmer hield echter vol dat zijn cliënt was gehackt. De rechtbank geloofde het niet en legde hem 150 uur werkstraf en zes maanden voorwaardelijke jeugddetentie op.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!