Gemeente Nunspeet

Dwangsom voor niet afgeven agressieve hond Luna terecht

De burgemeester van Nunspeet heeft de voormalige baasjes van hond Luna terecht een dwangsom opgelegd voor de weigering van het afgeven van hun agressieve Tibetaanse Mastiff. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. © RTV Nunspeet
NUNSPEET - De burgemeester van Nunspeet heeft de voormalige baasjes van hond Luna terecht een dwangsom opgelegd voor de weigering van het afgeven van hun agressieve Tibetaanse Mastiff. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald.
Na twee bijtincidenten besloot de burgemeester in november 2017 dat het echtpaar hun huisdier moest afstaan. In oktober 2016 beet Luna een buurtbewoonster in Nunspeet in haar been. Zij moest in het ziekenhuis worden opgenomen en heeft blijvende littekens. Diezelfde maand beet de Tibetaanse Mastiff een andere hond dood.
De eigenaren van Luna weigerden Luna af te staan en hielden het dier verborgen. De gemeente legde een dwangsom op. De voormalige baasjes, die inmiddels niet meer in Nunspeet wonen, stapten met hun bezwaren tegen de dwangsom naar de Raad van State. Die heeft hun hoger beroep ongegrond verklaard. Dat betekent dat ze alsnog 15.000 euro aan boetes moeten betalen.
De hond was enige tijd spoorloos, maar dook begin dit jaar op in Raalte. De eigenaren bleken met hun huisdier verhuisd te zijn naar de Overijsselse plaats, maar zijn ook daar inmiddels weer vertrokken. Waar het stel en Luna  nu zijn, is onbekend.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!