Nieuws

Ondernemers nemen Doetinchemse binnenstad onder handen

Ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente Doetinchem willen samenwerken om leegstand in de binnenstad te verminderen en een bruisend centrum te realiseren. De partijen leggen samen 140.000 euro op jaarbasis in. © Ingrid Lambregts
ULFT - Ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente Doetinchem willen samenwerken om leegstand in de binnenstad te verminderen en een bruisend centrum te realiseren. De partijen leggen samen 140.000 euro op jaarbasis in.
'Samen met de Ondernemersvereniging Doetinchem en Vereniging Van Vastgoedeigenaren Doetinchem vergroten we zo onze slagkracht', laat wethouder Ingrid Lambregts weten over de oprichting. De partijen tekenden maandag de Akte Binnenstad Bedrijf Doetinchem (BBD).
De tekst gaat verder onder de video:
Ondernemers, eigenaren van (winkel)panden en de gemeente slaan nu voor vijf jaar de handen ineen om het winkelcentrum van de stad op te laten bloeien. 'De basis is redelijk goed, maar er moet wat gebeuren', liet voorzitter Pieter-Jan Helmink van het BBD eerder weten.

'Gouden driehoek'

Bovengenoemde drie partijen leggen samen 140.000 euro op jaarbasis in. Helmink spreekt van ‘een gouden driehoek’. Aan de hand van te verzamelen data moet de binnenstad opgetuigd worden. 'De kunst is om van alle data informatiestromen te maken waarmee we aan de slag kunnen', aldus Helmink.
Het BBD moet met de cijfers aan het werk. Niek Mares stuurt de organisatie voorlopig aan. Hij is aangesteld als zogenaamde kwartiermaker.