Nieuws

VIDEO | Familiedag slotstuk van Loose kermis

Voor de inwoners van Loo (gemeente Duiven) is het dé tijd van het jaar. De vier dagen dat de Loose kermis wordt gehouden. Afgelopen zaterdag begon de kermis en deze dinsdag is alweer de laatste dag van het dorpsfeest. Wie denkt dat, na drie dagen feest, de laatste dag rustig verloopt, heeft het mis. © Schutterij Willem Tell
LOO - Voor de inwoners van Loo (gemeente Duiven) is het dé tijd van het jaar. De vier dagen dat de Loose kermis wordt gehouden. Afgelopen zaterdag begon de kermis en deze dinsdag is alweer de laatste dag van het dorpsfeest. Wie denkt dat, na drie dagen feest, de laatste dag rustig verloopt, heeft het mis.
'Dinsdag is eigenlijk één van de hoogtepunten van de kermis', zegt organisator Rik Booltink. Sinds een aantal jaren wordt de jeugd actief betrokken bij het schuttersfeest. De kermis wordt georganiseerd bij schutterij Willem Tell en dat is deze dinsdag de plek waar jong en oud samenkomen.

Programma voor kinderen

'We wilden eigenlijk wat meer voor kinderen gaan organiseren', zegt Nikki Hermsen, één van de drijvende krachten achter het programma van de familiedag, zoals de dinsdag tegenwoordig door het leven gaat. Terwijl de schutters van Willem Tell door het dorp trekken om de nieuwe schutterskoning(in) thuis op te halen, hebben de kinderen het in de ochtend voor het zeggen.
Hans van den Hoorn sprak op Radio Gelderland met Nikki Hermsen:

Ereboog voor de schutters

'Kinderen kunnen geschminkt worden, ze kunnen knutselen, er is muziek en er komt een speciale ballonartiest langs', vertelt Hermsen. Omdat de kermis nog niet open is, hebben de kids de hele ruimte voor zichzelf.
'Ze maken dan ook een ereboog van hout, waar later de nieuwe schutterskoning of koningin onder doorloopt. Vervolgens, als na dat ochtendprogramma de kermis start, kunnen ze daar gratis naartoe.'
Bekijk hier de beelden.
VIDEO | Familiedag slotstuk van Loose kermis
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!