Nieuws

Illegale taxichauffeur gesnapt bij Zaltbommel

Een 44-jarige automobilist die even snel een centje wilde bijverdienen liep zondag tegen de lamp bij Bruchem (Zaltbommel). De bestuurder vervoerde te veel mensen in zijn auto en bleek geen taxivergunning te hebben. Hij had vier jongeren opgepikt bij de kermis in Den Bosch. © commons Wikimedia
BRUCHEM - Een 44-jarige automobilist die even snel een centje wilde bijverdienen liep zondag tegen de lamp bij Bruchem (Zaltbommel). De bestuurder vervoerde te veel mensen in zijn auto en bleek geen taxivergunning te hebben. Hij had vier jongeren opgepikt bij de kermis in Den Bosch.
Rond 2.30 uur zag de politie de auto rijden over de parallelweg bij Bruchem. 'Omdat er veel personen in de auto zaten en de bestuurder groot licht bleef voeren hebben wij de auto staande gehouden', schrijft de politie op Facebook. 
Bij controle bleek dat de bestuurder uit Den Bosch voor taxichauffeur speelde zonder vergunning. Hij was onderweg vanaf de kermis naar Zaltbommel om de jongeren thuis te brengen. 

Alles ingenomen

Volgens de politie was het niet de eerste keer dat de Bosschenaar gepakt werd voor dit zogenoemde 'snorren'. Daarom zijn zijn auto, twee telefoons en contant geld in beslag genomen.
De zaak van de man ligt nu bij het Openbaar Ministerie. Ook de Inspectie Leefomgeving en Transport (die toeziet op infrastructuur) kan verhaal gaan halen en een dwangsom opleggen. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!