Nieuws

Marcouch over ingrijpen GelreDome: 'Geen plaats voor onsportieve kereltjes'

Ahmed Marcouch.
De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch staat achter het politieoptreden van vrijdagavond in stadion GelreDome. Er is 'geen plaats in Arnhem voor onsportieve kereltjes die niet eens zichzelf in toom kunnen houden', aldus Marcouch op Twitter. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch staat achter het politieoptreden van vrijdagavond in stadion GelreDome. Er is 'geen plaats in Arnhem voor onsportieve kereltjes die niet eens zichzelf in toom kunnen houden', aldus Marcouch op Twitter.
Supporters van PEC Zwolle beklaagden zich vrijdag na afloop van de wedstrijd over het optreden van de politie in het vak voor de supporters van de Zwolse club. Volgens de politie was de mishandeling van twee agenten aanleiding voor het ingrijpen. Drie personen zijn aangehouden.
'Van dienders en stewards blijf je af', stelt Marcouch verder op Twitter.

Aangifte

De Bond van Wetsovertreders (BWO) laten weten namens supporters PEC Zwolle aangifte te hebben gedaan wegens buitensporig optreden door de politie. Volgens de supporters heeft de politie 'in drie gevallen veel te hard geslagen met de wapenstok'. Volgens de bond, die naar eigen zeggen de belangen van wetsovertreders behartigt, werkten de aangehouden supporters juist goed mee.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!