Nieuws

'Dolle pret', Theo verplettert werelduurrecord op de fiets voor 80-plussers

GELEEN - Theo Ankoné heeft donderdagavond het werelduurrecord op de fiets voor 80-plussers gepakt. En dat deed hij met overtuiging: de 85-jarige Warnsvelder kwam in Geleen in een uur tijd tot een afstand van 30 kilometer en 603 meter. 'Ik had graag harder gewild, maar dat zat er niet in.'
Het vorige record stond op 26 kilometer en ruim 600 meter. Dat werd in juni neergezet door de 80-jarige Hans Bodens uit Limburg. Ook dat record werd gefietst in Geleen, waar één van de zeldzame 500-meter buitenbanen van Europa te vinden is.

Theo is toch wel tevreden

'Ik moet tevreden zijn', zegt Ankoné. 'De laatste ronden begon ik een beetje te zwabberen. Dan word je wat minder stuurvast. Halverwege had ik het even moeilijk. Toen begon de wind namelijk te draaien. Dan weet je niet goed welk verzet je moet hebben. Maar nu is het dolle pret.'
Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.
Theo (85) verplettert werelduurrecord op de fiets voor 80-plussers
Het nieuwe record van Ankoné komt niet uit de lucht vallen. De Warnsvelder fietst dagelijks minimaal 40 kilometer, reed al diverse zware tochten en heeft honderdduizenden fietskilometers in de benen. 
De recordhouder werd in zijn missie bijgestaan door Atty Duijn uit Eefde, die op zijn beurt het werelduurrecord voor 70-plussers op zijn naam heeft staan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!