Nieuws

Herdenkingsplekje ingericht voor overleden Apeldoorner (26)

Er is een monumentje ingericht voor de 26-jarige Apeldoorner die afgelopen weekeinde overleed. Op de kruising van de Kayersdijk en Haringvliet is een herdenkingsplek gemaakt. Daar liggen bloemen, staan lampjes en liggen kaartjes. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Er is een monumentje ingericht voor de 26-jarige Apeldoorner die afgelopen weekeinde overleed. Op de kruising van de Kayersdijk en Haringvliet is een herdenkingsplek gemaakt. Daar liggen bloemen, staan lampjes en liggen kaartjes.
De man liep op deze plek toen hij werd aangereden door een automobilist. Een man van 18 jaar is in deze zaak inmiddels aangehouden. 
Mogelijk is er sprake van opzet: de tiener wordt verdacht van poging tot doodslag. De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zijn voorlopige hechtenis is met 14 dagen verlengd. Meer details kan het OM nog niet geven. 
De politie laat desgevraagd weten dat het onderzoek nog enige tijd in beslag zal nemen. 
Een omwonende zegt dat ze woensdagavond enkele tientallen jongeren bij het monumentje zag staan, van autochtone en allochtone komaf. 'Dan komt het best dichtbij. Het is geen film, hè? Ik denk dat hij erg geliefd was', zegt ze. Volgens haar woonde de overleden Apeldoorner niet in de buurt. 
'Maar het heeft wel impact op de mensen hier, iedereen heeft het erover. Op Facebook zag ik dat hij iets met dieren deed. Dat kan toch geen verkeerde jongen zijn.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!