Nieuws

Rechter buigt zich over woningoverval waarbij jongen zich op wc verstopte

De rechtbank in Arnhem heeft zich woensdag voor het eerst gebogen over een gewelddadige woningoverval in Zaltbommel. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt vier mannen uit Tilburg en Nijmegen van de overval op een gezin met twee kinderen van 13 en 15 jaar. De vader raakte daardoor gewond. © Omroep Gelderland
ZALTBOMMEL - De rechtbank in Arnhem heeft zich woensdag voor het eerst gebogen over een gewelddadige woningoverval in Zaltbommel. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt vier mannen uit Tilburg en Nijmegen van de overval op een gezin met twee kinderen van 13 en 15 jaar. De vader raakte daardoor gewond.
Op 2 december 2018 stonden de overvallers de bewoners in Zaltbommel buiten op te wachten. Toen een bewoner de deur opende, zouden de verdachten naar de woning zijn gerend, het gezin naar binnen hebben geduwd en hen bedreigd hebben met een vuurwapen. Een 15-jarige jongen verstopte zich op het toilet en sloeg per telefoon alarm.

Politie lost schoten

Agenten losten schoten bij een poging een van de overvallers bij de woning aan te houden. De verdachten vluchtten met hun buit, 1200 euro, een mobiele telefoon en een horloge, over de A2 richting Den Bosch. Na een klopjacht hield de politie uiteindelijk twee verdachten aan. Later werden nog een man uit Tilburg en een inwoner van Nijmegen opgepakt. 

Verhoor en verklaring

Er moet in deze zaak nog een verhoor plaatsvinden door de rechter commissaris. De advocaten van meerdere verdachten willen één van de verdachten nader horen over de verklaringen die hij heeft afgelegd. Die verklaring gaat over de voorbereiding van de overval. De andere verdachten moeten hier weer op kunnen reageren.
Ook wilde een van de verdachten dat hij binnenkort drie dagen vrij kan komen om bij de geboorte van zijn eerste kind te zijn. De rechtbank vond twee dagen genoeg. De verdachte moet dan wel een enkelband dragen.
De rechtszaak gaat waarschijnlijk op 23 oktober verder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!