Nieuws

Lief ben jij! Marieke van Ruitenbeek knalt op Podium Kabam!

Marieke van Ruitenbeek - Podium Kabam
Een energieke muzikale wervelwind. Zo zou je Marieke van Ruitenbeek kunnen omschrijven. Als ze praat dan zingt ze eigenlijk al. Ze heeft haar wortels stevig in Beek Berg en Dal, waarover ze ook een lied schreef.
NIJMEGEN - Een energieke muzikale wervelwind. Zo zou je Marieke van Ruitenbeek kunnen omschrijven. Als ze praat dan zingt ze eigenlijk al. Ze heeft haar wortels stevig in Beek Berg en Dal, waarover ze ook een lied schreef.
Marieke zingt, dirigeert, geeft muziek les, componeert en arrangeert veel liedjes. Allemaal uit haar hart geschreven. Haar lied Beek werd nummer 6 in de Gelderse Top 100 en haar debuutalbum 'Ongelofelijk Fantastisch' gooit hoge ogen. Het album is door crowdfunding tot stand gekomen. 
Op Podium Kabam zingt ze 'Lief ben jij'. Ze wordt begeleid door de singer-songwriter Collin Hoeve
Kijk en luister naar Marieke van Ruitenbeek: (tekst gaat verder na de clip)

Podium Kabam: springplank voor talenten

In Podium Kabam krijgen Gelderse 'ruwe diamanten' een podium waarmee ze via Omroep Gelderland op alle kanalen zichtbaar en hoorbaar worden. Programmamaker Jan Willem van der Hogen: 'Ruwe diamanten zijn al hartstikke goed, maar zijn nog niet doorgebroken. Podium Kabam geeft net dat laatste zetje. In Podium Kabam zijn naast muzikanten ook andere Gelderse podiumkunsten te zien als dans, cabaret of comedy. Alle genres en alle leeftijden maken kans op een plek op het podium. Als het maar hartstikke goed is wat ze doen.'
Artiesten krijgen 3 tot 8 minuten de tijd om te laten zien wat ze kunnen. 

Poppunt Gelderland en de Basis

Het platform komt tot stand door vele samenwerkingen. Poppunt Gelderland is een initiatief van onder andere de poppodia Luxor Live (Arnhem), Doornroosje (Nijmegen), Gigant (Apeldoorn) en de provincie Gelderland. De opnames vinden plaats in de Basis, het oude Doornroosje in Nijmegen. 
De clips zijn te zien op YouTube, via Radio Gelderland (kijkradio) en worden vanaf september op Omroep Gelderland uitgezonden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!