Nieuws

EMBARGO 13 AUG 9.00 Bemmelse voor rechter voor gewelddadige woningoverval

Een 25-jarige vrouw uit Bemmel moet dinsdag voor de rechter verschijnen voor een gewelddadige woningoverval in haar woonplaats, die ze in augustus 2017 samen met een 25-jarige Huissenaar zou hebben gepleegd. De bewoner raakte bij de overval gewond. © Roland Heitink
BEMMEL - Een 25-jarige vrouw uit Bemmel moet dinsdag voor de rechter verschijnen voor een gewelddadige woningoverval in haar woonplaats, die ze in augustus 2017 samen met een 25-jarige Huissenaar zou hebben gepleegd. De bewoner raakte bij de overval gewond.
De vrouw zou een afspraak hebben gemaakt met de bewoner om te zorgen dat hij thuis was. Daarna zou ze de achterdeur van de woning hebben opengedaan, waardoor de mannelijke overvaller binnen kon komen. De overvallers bedreigden de bewoner met een vuurwapen en riepen 'waar zijn de autosleutels?' en 'waar ligt de kluis?'. Het slachtoffer weigerde te antwoorden, waarna hij werd geslagen en gestompt.
De 25-jarige Huissenaar werd in mei dit jaar voor de overval en de mishandeling van een man op straat in Bemmel veroordeeld tot 4 jaar cel en tbs met dwangverpleging. De rechtszaak tegen de vrouwelijke verdachte kon toen niet worden behandeld, omdat ze geen advocaat had. De rechter buigt zich dinsdag alsnog over haar zaak.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!