Nieuws

Vitesse-icoon Dejan Curovic overleden

Vitesse-icoon Dejan Curovic is zondag op 51-jarige leeftijd overleden na een kort ziektebed. Dat melden bronnen rond de voormalig profvoetballer aan Omroep Gelderland. © ANP
ARNHEM - Vitesse-icoon Dejan Curovic is zondag op 51-jarige leeftijd overleden na een kort ziektebed. Dat melden bronnen rond de voormalig profvoetballer aan Omroep Gelderland.
Curovic is een van de meest populaire spelers uit de historie van de Arnhemse club. Hij speelde van 1994 tot 2000 in Arnhem. De Serviër scoorde op 21 december 1997 het laatste doelpunt in stadion Nieuw-Monnikenhuize en maakte op 25 maart 1998 ook meteen de eerste goal in stadion GelreDome. Curovic maakte in totaal 41 goals in het geel-zwart en speelde na zijn tijd in Arnhem ook nog voor FC Groningen.
'DJ Superstar', zoals zijn bijnaam luidde, reikte Vitesse in 2017 de eerste prijs in de clubhistorie uit. In de Kuip overhandigde hij de KNVB Beker aan aanvoerder Guram Kashia.
Edward Sturing, een ander clubicoon, reageert op Twitter op het overlijden

Leukemie

Twee weken geleden werd Curovic niet lekker en liet hij zich in het ziekenhuis in Belgrado onderzoeken. Volgens FK Partizan, de club waar Curovic speelde vóór zijn komst naar Vitesse, leed hij aan leukemie. Zondagochtend, een dag na zijn verjaardag, is hij plotseling overleden. Curovic werd 51 jaar oud.

Reactie Vitesse

In een reactie laat Vitesse weten enorm geschokt te zijn door het plotselinge overlijden. 'Hij stal al snel de Vitesse-harten en de liefde was wederzijds', zegt de club in een verklaring. 'Curovic was een hartelijk persoon, was extravert en zat boordevol humor. Waar hij ook kwam, altijd sprak Curovic vol trots en passie over zijn Vitesse. Met het overlijden van DJ Superstar gaat een groot Vitessenaar heen.'

Rouwbanden

Ter nagedachtenis aan het overleden clubicoon speelt Vitesse de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle vrijdag met rouwbanden om en wordt er een minuut stilte gehouden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!