Nieuws

VIDEO | Fans van Ajax smeken Van de Beek: 'Donny nog een jaar'

NIJKERKERVEEN - Voetballer Donny van de Beek staat nadrukkelijk in de belangstelling van Real Madrid. De fans van Ajax, zijn huidige club, hopen dat de inwoner van Nijkerkerveen niet naar de Spaanse hoofdstad gaat.
'Donny nog een jaar, nog een jaar, Donny nog een jaar', werd zaterdagavond volop gezongen tijdens de wedstrijd van Ajax tegen FC Emmen in de Johan Cruijff ArenA.
Bekijk de beelden, De tekst gaat daaronder verder.

'Donny, rot maar op'

'Natuurlijk hoor je dat', zegt Van de Beek over de smeekbede van de fans. 'Ik vind het ook heel mooi, het is beter dan dat ze zingen: Donny rot maar op, rot maar op.' 
Niet alleen de supporters van Ajax zingen het lied overigens uit volle borst. 'Zelfs de Zuid-Amerikanen in onze selectie kennen de tekst', vertelt de international uit Nijkerkerveen. 'Die zingen mee in de kleedkamer. En Tadic wilde na afloop van de wedstrijd ook dat ik ging meezingen. Zie nu wel dat je ook moet blijven, zei hij.' 

Wat beslist Van de Beek?

De 22-jarige Van de Beek speelt met alle liefde nog een jaar voor Ajax. Maar tegen een club als Real Madrid zegt ook hij waarschijnlijk geen nee. Zelfs niet als het risico bestaat dat hij op de bank belandt bij de Spaanse topclub en er een basisplaats bij het Nederlands elftal lonkt als hij nog een seizoen bij Ajax uitblinkt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!