Nieuws

Zomer in Gelderland: Alphen nipt op eerste plek

ALPHEN - Ondanks de regen is het team in Alphen op een prachtige eindstand terechtgekomen: 499 punten en 600 euro. Het verschil met IJzevoorde is maar één punt, net genoeg voor een voorlopig eerste plaats!
UPDATE: Het juryrapport voor de euro’s:
250 euro voor het publiek (er stonden 719 mensen in het publiek!);
150 euro voor de parade;
200 euro voor het decor (dagopdracht);
0 euro voor het weegspel van Alberto
Dit maakt een totaalbedrag van 600 euro voor de organisatie van een dorpsbarbecue.
Heb je de uitzending niet gezien? Geen paniek! Terugkijken kan hier. Klik op deze link als je het optreden van smartlappenkoor 't Anker wilt terugkijken. Morgen zijn we in Vorchten. Wil je je alvast een beetje inlezen? Lees dan dit artikel.
De tekst gaat verder onder de foto:
Ondanks de regen is het team in Alphen op een prachtige eindstand terechtgekomen: 499 punten en 600 euro. Het verschil met IJzevoorde is maar één punt, net genoeg voor een voorlopig eerste plaats! © Omroep Gelderland
Lees hieronder terug wat er vandaag allemaal te zien en te doen was in Alphen.

Opdracht: Alphen bouwt stoomgemaal na

Alphen wil uiteraard de mooiste plaats van Gelderland worden. Om die felbegeerde titel te krijgen, moet het team hun best doen zoveel mogelijk punten te scoren op de verschillende spelonderdelen tijdens de uitzending. Één onderdeel is de dagopdracht en die is vandaag als volgt:
Ondanks de regen is het team in Alphen op een prachtige eindstand terechtgekomen: 499 punten en 600 euro. Het verschil met IJzevoorde is maar één punt, net genoeg voor een voorlopig eerste plaats! © Omroep Gelderland
De tekst gaat verder onder de video.
Dit is de opdracht van team Alphen - Zomer in Gelderland 2019

Kom je langs?

Het team kan ook punten verdienen door het plein zo vol mogelijk te krijgen. Lijkt het je leuk om een kijkje te nemen tijdens de uitzending? Kom dan naar het Burgemeester Baltussenplein en zorg dat je er uiterlijk om 18.00 uur bent, want dan gaan we het publiek tellen.

Genoeg te zien en te doen in Alphen

Je kunt er natuurlijk ook een dagje uit van maken. Lees hier wat er allemaal te zien en te doen is in Alphen. Voor de nodige voorpret kun je ook nog de uitzending van Op weg naar Zomer in Gelderland terugkijken.
De tekst gaat verder onder de video.

Extra zomerkriebels

Op social media gebeurt ook van alles. Tipje van de sluier? Livestreams, quizjes, een rad en iets met spekjes. Nieuwsgierig? Mooi! Like onze Facebookpagina en mis niks.
Zomer in Gelderland zie je van 5 tot en met 30 augustus elke werkdag om 18:20 uur bij Omroep Gelderland. 
Zie ook: Zomer in Gelderland: kleinste deelnemer ooit op eerste plaats
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!