Nieuws

Emotionele oproep van Nadï (25) krijgt bijval van eenzame jongeren

Nadï van de Watering.
Haar eerlijke verhaal heeft heel wat losgemaakt in Nederland. Nadï van de Watering uit Nijmegen zei zich eenzaam te voelen en deed haar verhaal bij Omroep Gelderland. Daarmee heeft ze anderen de moed gegeven om hun eenzaamheid bespreekbaar te maken. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Haar eerlijke verhaal heeft heel wat losgemaakt in Nederland. Nadï van de Watering uit Nijmegen zei zich eenzaam te voelen en deed haar verhaal bij Omroep Gelderland. Daarmee heeft ze anderen de moed gegeven om hun eenzaamheid bespreekbaar te maken.
Het begon allemaal met een tweet die Nadï vorige week uitstuurde. Ze zei toe te zijn aan een netwerk, na het negen jaar in haar eentje te hebben gerooid. De reacties stroomden binnen: van mensen die haar tips gaven om anderen te leren kennen, tot mensen die haar direct uitnodigden eens kennis te maken.
Andere media pikten haar hartenkreet ook op. Ze deed haar verhaal nog eens in De Telegraaf, bij de NOS, op Radio 1, in dagblad Trouw en op andere plekken.  
Bekijk hier het gesprek met Nadï (de tekst gaat verder onder de video):
Eenzame Nadï 'overspoeld met reacties' na emotionele oproep

Oproepen uit het hele land

Inmiddels is Nadï een stap verder gegaan. Ze is de hashtags #eenzamejongeren en #maatjegezocht begonnen en die hebben heel wat losgemaakt. Veel andere jongen geven op Twitter aan eenzaam te zijn en behoefte te hebben aan contact met anderen. 
De hashtag #eenzamejongeren is vrijdag 'trending topic' op Twitter, wat inhoudt dat het de nummer één gebruikte hashtag van het moment is. De oproepen komen uit het hele land. Zo zeggen een vrouw van 20 jaar uit de omgeving van Ede, een vrouw van 24 uit Amersfoort, een man van 29 uit Nijmegen en een man van 21 uit Haaksbergen allemaal dat ze wel iemand kunnen gebruiken om eens mee te praten. 

Onderzoek naar eenzaamheid onder jongeren

Dat niet alleen ouderen eenzaam kunnen zijn, is al jaren bekend: uit cijfers van de GGD (2016) blijkt dat 39 procent van de jongeren tussen de 19 en 34 jaar zich (wel eens) eenzaam voelt. Uit een enquête van EenVandaag kwam zelfs naar voren dat 43 procent van de jonge mensen zich minstens één keer in de week eenzaam voelt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!