Nieuws

Arnhemmer (20) drie jaar de cel in voor overval op hotel Haarhuis

Een 20-jarige Arnhemmer moet drie jaar de cel in voor de overval op hotel Haarhuis in Arnhem, in april van dit jaar. De man moet ook een schadevergoeding van ruim 1000 euro betalen aan een personeelslid en een bedrag van ruim 3000 euro aan het hotel. © Timo Bouman / Persbureau Heitink
ARNHEM - Een 20-jarige Arnhemmer moet drie jaar de cel in voor de overval op hotel Haarhuis in Arnhem, in april van dit jaar. De man moet ook een schadevergoeding van ruim 1000 euro betalen aan een personeelslid en een bedrag van ruim 3000 euro aan het hotel.
De man gebruikte bij de overval een vuurwapen. Dit bleek later een gaspistool te zijn. De man richtte het wapen op het personeel en loste een schot in de lucht om ze bang te maken. De buit bedroeg een paar honderd euro.
De overval maakte veel indruk op het hotelpersoneel, sommigen vreesden voor hun leven. De psychische gevolgen zijn nog steeds merkbaar: slecht slapen en flashbacks. Het hotel moest na de overval extra maatregelen nemen om de gevoelens van onveiligheid weg te nemen bij personeel en gasten.

Eigen financieel gewin

De rechtbank neemt het de man zeer kwalijk dat hij uitsluitend handelde uit eigen financieel gewin. De officier van justitie eiste 4 jaar gevangenisstraf, waarvan 1 jaar voorwaardelijk.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!