Nieuws

Didamse hoofdverdachte moordzaak verplicht naar rechtbank

Archiefbeeld Omroep Gelderland
De rechter wil dat de Didamse hoofdverdachte van het doodsteken van een inwoner van Den Hoorn (Zuid-Holland) in september aanwezig is bij de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak. De Achterhoeker ontbrak vrijdag bij de zogeheten pro forma-zaak.
DIDAM - De rechter wil dat de Didamse hoofdverdachte van het doodsteken van een inwoner van Den Hoorn (Zuid-Holland) in september aanwezig is bij de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak. De Achterhoeker ontbrak vrijdag bij de zogeheten pro forma-zaak.
Het Openbaar Ministerie verdenkt drie personen van betrokkenheid bij het doodsteken van de 59-jarige man uit Den Hoorn, begin 2018. De verdachten zitten al ruim anderhalf jaar in voorlopige hechtenis.
De 42-jarige hoofdverdachte Vincent de B. uit Didam wordt dus gedwongen bij de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak te verschijnen. Die is gepland op 26 en 27 september.
Tijdens de zitting zal De B. onder meer als getuige aan de tand worden gevoeld door de advocaten van de twee andere verdachten, de 45-jarige Daniëlle van H. uit Delft en de 20-jarige Gijsbert S. uit Beverwijk. Die twee waren vrijdag wel aanwezig bij de zaak.
Het slachtoffer Wil Vogelaar werd op 22 januari 2018 dood gevonden in zijn woning. De man was ernstig toegetakeld. Hij was met tape vastgebonden en had twee messen in zijn rug.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!