Instellingen

Riolering binnenstad Tiel wordt vervangen

De binnenstad van Tiel gaat op de schop. Inwoners van de binnenstad zijn gevraagd om mee te denken over hoe de straten fraaier ingericht kunnen worden. Veel straten, behalve de promenade, worden opengebroken omdat de rioleringsbuizen vervangen moeten worden. © RegioTV Tiel
TIEL - De binnenstad van Tiel gaat op de schop. Inwoners van de binnenstad zijn gevraagd om mee te denken over hoe de straten fraaier ingericht kunnen worden. Veel straten, behalve de promenade, worden opengebroken omdat de rioleringsbuizen vervangen moeten worden.
Een groot gedeelte van deze buizen stamt nog uit de jaren '30 van de vorige eeuw. Eerder werd er al een inspectie gehouden waarbij grote gedeelten van de riolering die slecht zijn en scheuren vertoonden voorzien van een nieuwe binnenkant.
In oktober zijn er verschillende informatiebijeenkomsten waar bewoners hun ideeën kenbaar kunnen maken. In de brief die verstuurd is aan bewoners wordt gesteld dat er een beperkt budget is, maar er wel enige ruimte is om goede plannen te realiseren. De vervanging van de riolering moet in de komende vier jaar plaats gaan vinden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!